Dansdisciplines

Kleuterdans: Deze lessen richten zich tot kinderen van 3 tot 5 jaar. Op niveau van deze kinderen wordt gewerkt aan muzikaliteit, expressie en hun creatieve ontplooiing. Via dans en beweging wordt het kind gestimuleerd om zijn eigen lichaam en mogelijkheden te ontdekken. Er wordt een basis gelegd voor hun motoriek, ritmegevoel en danstechniek. Tijdens de danslessen wordt er altijd gewerkt rond de belevingswereld van de jonge dansers.

Kidsdance:  Deze lessen richten zich tot kinderen van 5 tot 8 jaar. Er wordt een afwisselend repertoire opgebouwd en er wordt gewerkt aan podiumpresence, inleving en uitstraling. Techniek en lichaamscoördinatie krijgen de nodige aandacht. Tijdens de danslessen wordt er altijd gewerkt rond de belevingswereld van de jonge dansers.

Jazzdance: De techniek van Jazzdance vormt samen met Klassiek Ballet een ideale basis voor verschillende dansdisciplines. Er wordt gedanst op uiteenlopende muziekgenres. De les start met een uitgebreide opwarming waarin de verschillende jazzdancetechnieken worden aangeleerd en getraind. In deze les leer je je lichaam volledig en op een juiste manier gebruiken. Bij het aanleren van de danscombinaties wordt gewerkt aan stijl, inleving en expressie..

Hiphop: Hiphop is een culturele beweging, vooral bekend als muziekstijl. Ze is ontstaan in de jaren zeventig in New York, en dan voornamelijk in de arme wijk The Bronx, die destijds bewoond werd door vooral Aftro-Amerikanen en Latino’s.Deze stijl leunt dichter aan bij de oorspronkelijke Streetdance. De stijl werd minder gecomercialiseerd en wordt enkel gedanst op Urban music (R&B, Rap, Dubstep, House,…).

Streetdance: Ontstond eind jaren ‘70 in de straten van New York als onderdeel van de Hip Hop cultuur. Dankzij de opkomst van de videoclips is deze stijl, sinds de jaren ‘90, heel populair bij jongeren over de hele wereld. Streetdance werd commerciëler doorheen de jaren en wordt nu ook gedanst op pop-en dancemuziek. Momenteel is het de meest gedanste stijl op aarde.

Ballettechnieken: Zowel Jazz als Hedendaags Dans vinden hun oorsrong in het Klassiek Ballet. Het vormt de ideale basis voor alle dansstijlen. In deze les wordt gewerkt op lichaamshouding, souplesse en techniek. Dé ideale training voor elke danser. Zo wordt er gewerkt op onderhoud, verbetering en de aanleer van verschillende danstechnieken.

Modern: Ontstaan als “tegenreactie” van klassieke dansers die vrij en vanuit hun eigen lichaam wensten te bewegen. Vloeiend of net heel strak, intens of abstract, inleving en techniek gaan hand in hand. Gecombineerd met grondwerk, ruimtegebruik en muzikaliteit is dit een deugdoend intense en lichamelijke les.

Volwassenen: Tijdens de lessen dans voor volwassenen richten we ons niet tot één bepaalde dansstyl maar krijgen de dansers een aanbod van verschillende stylen.
Iedereen van 18+ is hier welkom.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s