Dansdisciplines

Kleuterdans: Deze lessen richten zich tot kinderen van 2.5 tot 4 jaar. Op niveau van deze kinderen wordt gewerkt aan muzikaliteit, expressie en hun creatieve ontplooiing. Via dans en beweging wordt het kind gestimuleerd om zijn eigen lichaam en mogelijkheden te ontdekken. Er wordt een basis gelegd voor hun motoriek, ritmegevoel en danstechniek. Tijdens de danslessen wordt er altijd gewerkt rond de belevingswereld van de jonge dansers.

Kidsdance:  Deze lessen richten zich tot kinderen van 5 tot 7 jaar. Er wordt een afwisselend repertoire opgebouwd en er wordt gewerkt aan podiumpresence, inleving en uitstraling. Techniek en lichaamscoördinatie krijgen de nodige aandacht. Tijdens de danslessen wordt er altijd gewerkt rond de belevingswereld van de jonge dansers.

Jazzdance: De techniek van Jazzdance vormt samen met Klassiek Ballet een ideale basis voor verschillende dansdisciplines. Er wordt gedanst op uiteenlopende muziekgenres. De les start met een uitgebreide opwarming waarin de verschillende jazzdancetechnieken worden aangeleerd en getraind. In deze les leer je je lichaam volledig en op een juiste manier gebruiken. Bij het aanleren van de danscombinaties wordt gewerkt aan stijl, inleving en expressie..

Hiphop: Hiphop is een culturele beweging, vooral bekend als muziekstijl. Ze is ontstaan in de jaren zeventig in New York, en dan voornamelijk in de arme wijk The Bronx, die destijds bewoond werd door vooral Aftro-Amerikanen en Latino’s.Deze stijl leunt dichter aan bij de oorspronkelijke Streetdance. De stijl werd minder gecomercialiseerd en wordt enkel gedanst op Urban music (R&B, Rap, Dubstep, House,…).

Ragga: Ragga is een subgenre van dancehall- en reggaemuziek dat ontstaan is in Jamaica. Ragga bestaat vooral uit snelle, harde bewegingen gecombineerd met iets tragere, sensuele bewegingen en is redelijk intensief.

Jazz & Moderne danstechnieken: Deze lessen staan ter ondersteuning van de lessen Jazz & Modern, er wordt gewerkt aan draai- en sprongtechnieken, vormspanning, spierkracht en lenigheid maar ook aan muzikaliteit en expressie.

Modern: Ontstaan als “tegenreactie” van klassieke dansers die vrij en vanuit hun eigen lichaam wensten te bewegen. Vloeiend of net heel strak, intens of abstract, inleving en techniek gaan hand in hand. Gecombineerd met grondwerk, ruimtegebruik en muzikaliteit is dit een deugdoend intense en lichamelijke les.

Klassiek ballet: Zowel Jazz als Hedendaags Dans vinden hun oorsrong in het Klassiek Ballet. Het vormt de ideale basis voor alle dansstijlen. In deze les wordt gewerkt op lichaamshouding, souplesse en techniek. Dé ideale training voor elke danser. Zo wordt er gewerkt op onderhoud, verbetering en de aanleer van verschillende danstechnieken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s